fbpx
Close

Fertőzött köröm kezelés, körömpótlás

Fertőzött köröm kezelés, körömpótlás

Fertőzött köröm

Sérült köröm, körömpótlás

Gombás fertőzés esetén érintett lehet a köröm, a körömágy és a köröm alatti bőrfelület is. A gomba terjedésének kedvez a sötét, meleg, nyirkos környezet, emiatt sokkal gyakrabban jelentkezik a lábujjak körmén, mint a kéz ujjain. A lábujjak vérkeringése a kézujjakéhoz képest csökkent mértékű, amely cukorbetegség, érszűkület során kifejezetten romlik, ez pedig megnehezíti az immunrendszer védekezőképességét, elősegítve a gombás fertőzés terjedését. A diagnózis a gomba vizsgálata nélkül nem mondható ki 100%-os biztonsággal, a köröm alatti kaparék mikroszkópos vizsgálata és tenyésztés szükséges.

A gombás köröm kezelése gépi pedikűrrel történik, fájdalommentes eljárás. Maró és csiszolófejekkel a lehető legjobban elvékonyítjuk a gombás köröm lemezét, hogy a gombaölő hatóanyagok teljes vastagságában átjárhassák azt.

Sérült, hiányos és fertőzött körmök esetén lehetőség van körömprotézis építésére.

A pótlást a köröm csonkjára építem fel, így létrejön egy szabályos, egészséges küllemű körömlemez. A protézis az új köröm kinövéséig eltakarja az esztétikailag zavaró körömelváltozásokat, formálható, lakkozható.

A speciális, kifejezetten lábköröm pótlásra kifejlesztett Gehwol zselék közül az opálos színű változat férfiaknál is alkalmazható a természetes körömhöz hasonló színe miatt