fbpx
Babaköröm ápolása

A babák körmei rendkívül gyorsan nőnek és könnyen karmolást tudnak okozni hadonászó kezeikkel az arcukon.

Újszülött korban megfigyelhető, hogy a baba körme túl hosszú, ekkor érdemes kis kesztyűt húzni a kezére, hogy elkerüljük a sérüléseket. Mivel az újszülött körme még össze van nőve a körömággyal, az első körömvágásra akkor kerüljön sor, amikor az olló már bevezethető a köröm alá.    Ha a köröm lenőtt darabja elvált az alatta levő bőrtől, nyugodtan levághatjuk. Nagyon fontos, hogy a baba ne élje meg rossz emlékként a körömvágásokat, mert ez negatív beidegződésekhez vezet és a későbbiekben is csak egy szükséges rossz marad a lábápolás számára.

A picit nem szabad közben lefogni, a bizalmat ki kell vele alakítani és csak akkor vágjuk le a körmét, ha hagyja azt. A legkönnyebb dolgunk akkor van, amikor a baba alszik és ellazultan tartja ujjacskáit. A körömvágó eszközt gondosan válasszuk meg, mert sajnos sok bébiolló használhatatlan, nem viszi a baba körmét. Kéz- és lábápoló szakboltokban kapható erősebb anyagból készült, lekerekített végű olló vagy jó választás még egy kisebb bőrcsípő is.  A kéz körmeit gömbölyűre, a lábét pedig egyenesre vágjuk.

Figyeljünk rá, hogy ne hagyjunk körömvégeket a széleknél, mert a növekvő köröm a későbbiekben átlyukaszthatja a bőrt és gyulladást generálhat. Egy kinőtt rugdalódzó, egy orr-varrással rendelkező zokni is irritációt okozhat a baba körmén és a köröm környékén lévő bőrnél, ezért legyünk körültekintőek a ruházat megválasztásakor.

Még több bejegyzés

Másolás blokkolva.

Scroll to Top